Lingzhi Coffee 3.in1 és DXN Cream Coffee
A DXN termékcsaládból most a régi, immár
klasszikusnak számító 3in1 kávét és annak újragondolását, a hozzá képest
csökkentett cukortartalmú DXN Cream Coffe-t mutatom be!
Lingzhi
Coffee 3 in 1
A DXN
Lingzhi Coffee 3 az 1-ben a legjobb minőségű instant kávéból, tiszta
Ganoderma-kivonatból és növényi eredetű kávékrémporból készül különleges
eljárással. Cukrot tartalmaz. Nem tartalmaz mesterséges színezőanyagot és
tartósítószereket.
Összetevők:
cukor,
növényi eredetű tejszín, instant kávépor, Ganoderma-kivonat
Tápanyagtartalom:
100 g
termékben:
Energia:
452,0 kcal
Fehérje:
5,4 g
Zsír:
13,9 g
Szénhidrát:
76,4 g
21 g
termékben:
Energia:
95,0 kcal
Fehérje:
1,1 g
Zsír:
2,9 g
Szénhidrát:
16,0 g
1
dobozban 20 tasak található, 1 tasakban 21 g kávékeverék van.
DXN Cream
Coffee
Összetevők:
növényi
eredetű tejszín, instant kávépor, Ganoderma-kivonat
Tápanyagtartalom
100 g
termékben 14 g termékben
Energia:
465,0 kcal
65,0 kcal
Fehérje:
10,9 g
1,5 g
Zsír:
20,5 g
2,9 g
Szénhidrát:
59,3 g
8,3 g
1
dobozban 20 tasak található, 1 tasakban 14 g kávékeverék van.
instant
kávépor
A kávé
kapcsán most nem a kávécserje rendszertani besorolásáról, a nyers vagy pörkölt
kávébabban található összetevőkről, a különböző kutatások által tudományosan
alátámasztott hatásokról, a kávézást körüllengő mítoszokról és legendákról,
vagy a kávézás történetéről szeretnék írni. Sokkal inkább szeretnék egy olyan
kérdést körbejárni, amely immár évtizedek óta megosztja a kávé szerelmeseit:
nevezetesen a daráltkávé instant kávépor kérdését.
Ahogy az
már közismert, a világ kávéivó része évtizedek óta több részre szakadt. Az
egyik csoport szerint az instant kávépor (és az azokból készült különböző
keverékek) a lehető legjobb, míg a másik csoport szerint a lehető legrosszabb
formái a kávénak. Hasonlóképpen a tejes tea-natúr tea, vagy a cukrozott
tea-cukrozatlan tea fogyasztói közt megfigyelhető véleménykülönbséghez, ezt a
kérdést sem lehet egyetlen tollvonással eldönteni.
Számos
formában rajongunk a kávéért. Ezek közt megtalálhatók az eszpresszó, kapucsínó,
mokacsínó, stb. változatok, van aki tejjel, tejszínnel vagy csak feketén
fogyasztja kedvenc italát.
Vannak,
akik a mindössze 25-30 ml tömény, méregerős feketére esküsznek, míg mások az
amerikai kultúrára jellemző híg, akár fél liternyi kávélevest részesítik
előnyben.
Vannak,
akik házilag, frissen darált pörkölt kávéból, míg mások tasakból/üvegből
öntik/kanalazzák ki a mindennapi italuk elkészítéséhez szükséges instant
kávéport.
Talán
közhelynek hangzik, de ahány kávéfogyasztó van a világon, annyi féle-fajta
kávét kóstolhatunk.
Ekkora
kavalkádban mégis mi az, ami meghatározza egy élvezeti cikk (jelen esetben a
kávé) értékét? A válasz, talán túl kézenfekvő: a felhasznált alapanyagok
minősége.
Ahogy azt
már megszokhattuk, a DXN mérnökei csak a legmagasabb minőségű alapanyagokat
használják fel, így talán nem meglepő, hogy a különböző cukrozott és
cukormentes instant kávékeverékek alapanyaga a kiváló minőségű Arabica kávé.
Rohanó világunkban
egyre kevesebb időnk van (legalábbis ezt sulykolják belénk nap mint nap), így a
fejlett világban a régi, szertartásos kávéfogyasztás is egy egyre inkább a
történelem homályába vesző, eltűnőben levő szép hagyomány. Ahogy az
étkezésünkben, úgy a kávézási szokásainkban is az egyre kényelmesebb
megoldásokat részesítjük előnyben. Ehhez azonban nem kell lemondani a minőségi
alapanyagokról, a különleges aromáról és az egzotikus ízvilágról!
Tudta Ön,
hogy:
* minden
30 másodpercben 120.000 csésze kávét isznak meg naponta, csak Európában?
* a
kávéban számos bizonyítottan jótékony hatású vegyület, mint fenolsavak (pl. a
klorogénsav), antioxidáns hatású polifenolok (pl. a különböző izoflavonok,
katechinek, flavononok, stb.) találhatók?
* hogy
egy csésze kávéban akár 2-3x annyi antioxidáns hatású vegyület található, mint
ugyanakkora mennyiségű zöld teában?
* a DXN
kávékeverékei immár az egyedi design-nal ellátott DXN kávéautomatákban is
elérhetők?
növényi
eredetű tejszín
Manapság
egyre több ember szenved laktóz intoleranciában. A DXN mérnökei ezért csak a
legszükségesebb esetben használnak tejszármazékokat. A DXN italporokban
(instant kávékeverékek, Nutrizhi) használt növényi eredetű tejszín nádcukorból
készült glükóz-szirupot, pálmavajat, kazein savat, foszfátokat (E 340, E 451),
emulgeálószereket (E 471, E 472e) és természetes színezéket, riboflavint (E
101) tartalmaz.
cukor
A
gyártótól kapott nyilatkozat alapján a DXN termékekben használt cukrot
cukornádból (Malajziában javarészt a Saccharum officinarum-ot és a Saccharum
arundinaceum-ot termesztik) nyerik.
Az egészséges kávék alapötlete abból az egyszerű tényből származik, hogy a világon több száz
millióan fogyasztanak rendszeresen kávét. Ha pedig ez így van, akkor miért ne
fogyaszthatnák a kávé egy egészséges alternatíváját?
A gyógygombák kávéval történő „házasítása” ebből a szempontból kiváló
ötlet, hiszen az egy csésze kávéhoz hozzáadott 100-1000 mg gyógygomba kivonat
érdemben nem változtat a kávé ízén, ugyanakkor értékes vegyületekkel látja el
azt. A keverék nagyon kézenfekvő, mivel a gyógygombák többsége is keserű ízű.
Természetesen az egészséges kávék esetében ügyelnünk kell arra, hogy az
instant port ne lobogó vízzel forrázzuk le, hiszen akkor a gomba elveszítheti
minden pozitív hatását. 80-85 C fokos víz alkalmazásával azonban a benne lévő
tápanyagok többsége megőrizhető.
A kávénak nagy rajongója volt Johann Sebastian Bach. Meg is komponálta a
híres kávé kantátáját.
A boltokban vásárolható kávék többnyire keverékek: a robusta és az arabika
kávék különböző arányaiban.
Megváltoztatná kávézási szokásait?
Nézze meg a választékot! Megnézem!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése