2016. január 31., vasárnap

JÓ KÁVÉ? ROSSZ KÁVÉ? NEM MINDEGY MIT ISZUNK!




A kávéválaszték hatalmas!

A boltokban, a vendéglátóhelyeken sok féle kávéból választhatunk! Erősségben, ízesítésben, a gyártási módban  különböző termékekből nehéz kiválasztani azt ami számunkra a legkedvezőbb, de nem árt tudni néhány alapvető különbséget!
Néhány gondolat a www.eszpresszo.com honlap oldalról:

„A kávécserjének két alapvető fajtáját ismerjük, az arabika (latin nevén Coffea arabica) és a robusta (Coffea canephora) típust. A – nemritkán üzleti megfontolásokból is sulykolt – általános vélekedés szerint az egyébként termesztési környezetére kényesebb és érzékenyebb arabika íze jobb, ugyanakkor a robusa koffeintartalma körülbelül másfélszerese az arabikáénak. A robusta kevésbé érzékeny a környezetére és termesztésének körülményeire, így olcsóbban állítható elő, ennek ellenére a világ kávétermésének kétharmadát az arabika fajták adják. Az olcsóbb robusta egyeduralkodó a gyenge minőségű kávék piacán, de ez korántsem jelenti az, hogy a robusta jobb minőségű képviselőinek ne lenne helye az eszpresszóban.
Az élelmiszerboltok kínálatában található olcsóbb kávék tehát kizárólag gyenge minőségű robustából készülnek, minél olcsóbbak, annál gyengébb minőségű kávéból. A darált változatoknál még azt sem tudhatjuk, hogy kávén kívül mi van a keverékben. A kínai és hasonló piacokon kapható ismeretlen eredetű kávécsomagokra ez fokozottan igaz, úgyhogy dacára a nyilván kedvező áruknak, saját egészsége megóvása érdekében mindenkit lebeszélünk az ilyen kávék vásárlásáról.”


Tehát aki minőségi kávét szeretne könnyen csapdába eshet, az olcsó ár és alacsony érték vonatkozásában. A gyenge minőségű kávé élvezeti értékben gyengébben szerepel,  a káros, savasító hatásában több kellemetlenséget, kárt okozhatnak a fogyasztónak. 

Érdemes tehát a kávé kiválasztásánál a kávé minőségére, a gyártás módjára és főképp az egészségre gyakorolt hatására figyelni!



A GANODERMÁS KÁVÉ, MÁS MINT A TÖBBI!

Bemutatom Önnek a DXN ganodermás kávéit!

A kiemelkedő minőségű 100 %-os arabica kávé a Ganoderma Lucidum gyógygomba jótékony hatóerejével egészül ki.
 A Ganoderma gomba semlegesíti a kávé természetes csersavtartalmát, így ez a kávé nem savasít, hanem lúgosít! A kiváló arabica kávénak egyébként is harmadannyi a csersavtartalma, mint a kevésbé értékes robusta kávéé, s ezt tovább csökkenti a Ganodema. 



ADJON EGY ESÉLYT A

GANODERMÁS KÁVÉNAK!



EGY KÓSTOLÓRA LEGYEN A 

VENDÉGEM!

kattintson:  kapcsolat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése