2016. március 11., péntek

A Maca története



A maca, vagy Lepidium meyenii, egy kétnyári, lágyszárú növény az Andok perui és bolíviai részéről. Gyökérzöldségként és gyógynövényként használják. Az Andok népei több mint 2000 éve ismeri; többek között pénznemként is funckionált az Inka Birodalomban annak köszönhetően, hogy remek energiaforrás és a libidót is stimulálja. A mai napig árulják Peru piacain, mert erősít, növeli az ellenálló képességet és a kitartást, ezenkívül potencianövelő és a termékenységet is fokozza. A rosttartalma miatt hashajtóként is működik.

A maca, mivel nagyon tápláló, fontos, hagyományos étel és gyógynövény már évszázadok óta. Gyakran kereskedtek vele az alacsonyabban fekvő területekkel trópusi élelmiszerekért, mint a kukorica, a rizs, a quinoa vagy a papaya. Az Inka Birodalom harcosai csatába indulás előtt fogyasztották: legendás erejüket a bőséges macabevitelnek tulajdonítják. A történet szerint egy város bevétele után a védelmükbe kellett helyezniük az asszonyokat a maca okozta férfias nagyravágyásuk és magas libidójuk miatt. 
Amíg az inkák  és elődeik uralták az Andok magasabb régióit 3000 évvel ezelőtt, a maca mindvégig fontos szerepet játszott a kereskedelmükben. Olyan hatékony volt, hogy nagyon értékesnek tartották, és a használatát igencsak korlátozták: általában csak a hatalmon lévő család juthatott hozzá. Amikor megérkeztek a spanyolok és elérte őket a maca híre, elkezdték Spanyolországba exportálni a gyökerét. A spanyol uralkodók energia- és tápanyagforrásként használták, amíg ki nem halt a köztudatból.
A maca a világ többi része számára a '60-as években kezdett ismertté válni, amikor néhány Peruban kutató botanikus rátalált, kielemezte a tápanyagtartalmát és „az Andok elveszett terményének" titulálta.
A maca modern használata                                             
A macát, vagy „perui ginzenget" (habár nem rokona a ginzeng családnak) a peruiak ugyanúgy használják most, mint azelőtt: az erő és kitartás növelésére, potencianövelésre és a termékenység fokozására. Profi sportolók és idős emberek, valamint a depresszióból, függőségekből, traumából vagy egyéb betegségekből felépülésben lévő betegek gyakran napi három alkalommal fogyasztanak belőle.
(forrás: Dr Tihanyi László)
DXN 
a Maca-t 100 %-os arabica kávéba keverte! Így a legkellemesebb módon fogyaszthatja ezt a csodálatos gyógynövényt!
Hallotta, hogy jelenleg is végeznek kutatásokat a macával kapcsolatban a prosztatanagyobbodás elleni hatásáról, a hangulat és az energiaszint javításáról, a szorongás csökkentéséről, a szexuális étvágy növeléséről, és mint természetes termékenységi kezelés, a maca spermatermelésen való javításáról, a spermák mozgásképességéről és az ondó mennyiségéről.

Tudjon meg többet a DXN kávékról

kattintson a linkre:


DXN Maca Eucafe


DXN Maca Vita Cafe











Ennek a csodálatos gyógynövénynek az előnyeit, jótékony hatását élvezheti a kiváló minőségű arabica kávéhoz keverve!

Nem kétséges az egészség megőrzésének ez a legkellemesebb módja!




Nem kétséges az egészség megőrzésének ez a legkellemesebb módja!
Törzsvásárlói regisztráció a 25 %-os kedvezményért:
kattintson:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése